Известие

Collapse
No announcement yet.

Mоже ли да се сложи двигател 2.0тс на мястото на 1.6тс 156?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

общо взето смисала се губи от смяната на двигателя щото излиза колкото една 2.0 спарк ама ако имате мерак и средства се занимавайте по - добре 2.0 турбо от фият да си струва инвестицията и ще върви .....
    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
    Ramstein - Benzin
    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от кра Покажи съобщение
      може ли да се сложи двигател 2.0тс на мястото на 1.6тс и какво друго е необходимо да се смени
      Първоначално публикувано от spe4elist
      Двигател 2.0 с еку - 1000 лв, кутия ~ 500 лв, демонтаж/монтаж ~ 500 лв ...
      "Минимум" ...
      Пропуснах - при смяната на работния обем на двигателя се минава задължително "Технотест". Той е около 120 лв ...
      Last edited by spe4elist; d.m.y г., 22:41.

Comment

Започна да ми прилича на един пич ''К1лконе ли беше'' той си хвалеше много дизела , много хвалба не е на добре . А на колегата с процедурата която е решил му пожелавам успех и да каже какво е направил като стане .
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

-

благодаря на всички за мненията ще мисля какво да правя

Comment

Това което съм чул от колеги, най-добре всичко от 2.0 и става най-лесно и бързо. Двигател, скорости, ЕКУ и т.н.

Ако ще правиш много бърза 156 да 2.0 турбо от фиат. Има и такива колеги, а и тези който са го правили имат опит и ще стане добре!
            sigpic
            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
            0889 636 093

Comment

Аз като сменях мотора, смених и кутията! Предавателните числа на зъбчатките при 2,0 са различни от 1,6. Ауспосите също се сменят, трябва тъбите да са с по голям диаметър! Пистовия ремък е с един канал повече при 2.0, трябва да видиш шайбите на генератора, хидравликата и компресора - аз вземах 7канален ремък и му махнах единя канал за да успея да го монтирам на 6 канални шайби и да запазя дължината на 7 каналния за 2.0. Ревизия на мотора е много силно препоръчителна. Поздрави! ако се решиш и ти трябва помощ се обади!
              sigpic
              Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
              FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Защо да е "силно препоръчителна" ревизията на мотора-прави обслужване с ремъците и толкова.Ти като си вземеш кола нов внос да не да и отваряш мотора?!
                Sportwagon 2.0 T.S

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
                  Аз като сменях мотора, смених и кутията! Предавателните числа на зъбчатките при 2,0 са различни от 1,6. Ауспосите също се сменят, трябва тъбите да са с по голям диаметър! Пистовия ремък е с един канал повече при 2.0, трябва да видиш шайбите на генератора, хидравликата и компресора - аз вземах 7канален ремък и му махнах единя канал за да успея да го монтирам на 6 канални шайби и да запазя дължината на 7 каналния за 2.0. Ревизия на мотора е много силно препоръчителна. Поздрави! ако се решиш и ти трябва помощ се обади!
                  Това колега се отнася за 146 повечето неща които си изброил За 156 са горе долу индентични нещата, но с малки разлики.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                    Това колега се отнася за 146 повечето неща които си изброил За 156 са горе долу индентични нещата, но с малки разлики.
                    Прав си, след разговор с колегата tonov по темата, се оказва че при 156 няма толкова усложнения както при 146
                    sigpic
                    Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                    FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Working...
                    X